Crosstraining

Crosstraining is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek met elkaar combineert. De trainingen zijn gebasseerd op functionele bewegingen die bijna altijd in een circuit training na elkaar worden uitgevoerd. Strength House biedt dagelijks verschillende groepslessen crosstraining aan, deze zijn onder begeleiding van een trainer waarbij iedereen geholpen wordt.

Er worden verschillende soorten groepslessen gegeven alsook wordt er onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden. Er zijn mobility, wod (workout of the day) en olympic lifting sessies. U kan het uurrooster raadplegen en uw plaats reserveren zowel op de homepagina als onderaan deze pagina. Om de individuele begeleiding te waarborgen houden we de groepslessen beperkt tot 10 deelnemers, zo verzekeren we dat we iedereen kunnen helpen.

Met een crosstraining+fitness abonnement heb je recht op 10 sessies per maand. Reserveer deze vooraf zodat je zeker plaats hebt en niet voor verassingen komt te staan. Naast de 10 groepsessies per maand, hebt u ook ongelimiteerde toegang tot de fitness en vrij gebruik van de functional area op momenten dat er geen lessen gepland staan.

Er zullen 3 soorten lessen meerdere malen per week gegeven worden, namelijk mobility, SHW (Strength House workout) en olympic lifts. Bij ieder van deze lessen zal nog eens onderscheid gemaakt worden tussen beginner en gevorderd zodat iedereen zijn geschikte les kan reserveren.

Mobility

In onze huidige maatschappij zie je enorm veel mensen met een slechte houding lopen, staan of zitten. Deze slechte houding kan leiden tot verkorte of overactieve spieren waardoor je functionaliteit negatief beïnvloed wordt. Dit kan zorgen voor slechte bewegingspatronen en uiteindelijk leiden tot blessures, ontstekingen enzovoort. Om op een optimale manier aan crosstraining te doen en deze functionele beweging correct uit te voeren is het soms nodig om eerst deze onderliggende problemen aan te pakken. We leren u verschillende tactieken in deze mobility sessies om deze problemen aan te pakken. Deze kunt u dan later zelf toepassen om uw lichaam te onderhouden zodat u niet hervalt en opnieuw kennis maakt met dezelfde problemen.

Ook voor mensen die geen of niet onmiddellijk zichtbare problemen hebben kan het voordelig zijn te werken aan deze punten, want ze helpen ook met blessurepreventie en herstel. Vooral voor atleten kan dit een doorslaggevend verschil betekenen.

SHW

SHW of Strength House workout is een vooropgesteld circuit gecombineerd uit functionele bewegingen. Er is enorme variatie in trainingsmogelijkheden en het doel van de SHW kan gemakkelijk aangepast worden aan de individuele eisen. Zo kun je bijvoorbeeld focus leggen op kracht of uithouding, maar ook een combinatie hiervan met gymnastiek is mogelijk. Het leuke aan een wod is dat je onbeperkte mogelijkheden hebt, zeker met een uitgebreide infrastructuur zoals wij die aanbieden.

Elke SHW start met een geschikte opwarming, gevolgd door een introductie van eventuele nieuwe oefeningen waarna de circuittraining begint. Tenslotte eindigt de sessie met een cooldown, noodzakelijk om het herstel te optimaliseren.

Elke SHW kan (qua niveau, kracht, lichaamsgewicht…) gemakkelijk aangepast worden. Dit zorgt ervoor dat er, ondanks een niveau verschil, toch een vriendschappelijke competitie kan gehouden worden als dit zorgt voor extra motivatie binnen een sportieve en ludieke sfeer.

Bij Strength House hebben we alle middelen om deze lessen oneindige mogelijkheden te geven, gaande van crossfit rek, sledes, hamers en climbing ropes tot air bikes, skis, bokszakken…

Olympic lifts

De 2 olympische lifts zijn het trekken (snatch) en stoten (clean and jerk). Elke sessie olympic lifts zal zich focussen op 1 of 2 van deze oefeningen. Hierin zal geleerd worden om ze correct uit te voeren en waar de werkpunten liggen voor elk individu om hun prestatie te verbeteren. Deze zwakke punten zullen bepaald worden door een grondige analyse van de persoon zijn houding, uitvoering en mobiliteit. Daarna zullen technieken en oefeningen getoond en aangeleerd worden die de zwakke link in de ketting aanpakken zodat je prestatie verbeterd.

Deze lifts zijn zeer efficient voor (top)sporters die hun prestaties in hun discipline willen verbeteren. De bewegingen focussen zich op explosiviteit, kracht, co├Ârdinatie, balans en snelheid. Ook het blessure-preventitieve aspect is zeer interessant voor (top)sporters.

Doel van de groepslessen

Het doel van elke groepsles is niet enkel om bepaalde oefeningen aan te leren of de functionaliteit van het lichaam te verbeteren door stretching of training, maar ook om vooruitgang binnen de oefeningen te kunnen blijven maken. Dit kan door het verhogen van de intensiteit, het gewicht of de tijd te verkorten waarin het circuit voltooid werd.

Tenslotte is de compititieve interactie tussen de groepsleden belangrijk en werkt dit stimulerend dankzij de motiverende en sportieve sfeer.