Fitness

Ook bij Strength House zal de gewone infrastructuur aanwezig zijn zoals loopbanden, spinning bikes, ellepticals, krachttoestellen, dumbbells… Onze infrastructuur is specifiek gericht op atleten, beginners, bodybuilders enzovoort, maar daarnaast hebben we ook een ruim en modern aanbod voor de gemiddelde fitnesser. Hierdoor kan hij/zij verschillende trainingsmethodes met elkaar combineren wat resulteert in een groter aanbod en mogelijkheden om zijn/haar doelen te bereiken.

In onze fitness bieden we de infractructuur die het mogelijk maakt om aan cardio, figuur en krachttraining te doen. Hierbij hebben we een ruim assortiment aan moderne en gebruiksvriendelijke cardio en krachttoestellen.

Cardiotraining

Voordelen van cardiotraining:

longcapaciteit neemt toe
hartconditie verbetert
bloeddruk daalt
cholesterol verminderd
vetverbranding

Bij cardiotraining train je lang op een lage belasting. Dit is een zeer efficiente manier voor vetverbranding, maar ook om de algemene uithouding van het lichaam te bevorderen is dit een uitstekend hulpmiddel. Zeker voor de (top)sporter kan dit in combinatie met interval- en krachttraining belangrijk zijn om hun algemene prestatie te verbeteren.

Figuurtraining

Voordelen van figuurtraining:

betere slaap
betere uithouding en kracht
betere vetverbranding
Stijgend zelfvertrouwen

Deze training ligt zeer dicht bij krachttraining en wordt in veel gevallen als dusdanig gezien, maar graag benadrukken we zijn voordelen voor vrouwen. Via spierversterkende oefeningen met vrije gewichten, lichaamsgewicht of krachttoestellen creëert men een mooier figuur, dat niet noodzakelijk te gespierd wordt. Bij figuurtraining kan men zich perfect focussen op die bepaalde probleem gebieden en zo kiest u dus waar de nadruk te leggen.

Krachttraining

Voordelen van krachttraining:

spiermassa neemt toe
je wordt sterker
verminderde kans op hartfalen
minder kans op diabetes type 2

Krachttraining ligt een beetje in dezelfde lijn als figuurtraining met het enige verschil dat je hier nog meer focus gaat leggen op het opbouwen van spiermassa en kracht. Krachttraining bij ons kan op alle niveaus, zowel voor beginners als gevorderden is er een ruim assortiment aan gewichten en toestellen. Met meer spierweefsel gaat uw stofwisseling (metabolisme) omhoog.