Fitness

Bij Strength House is alle gewone infrastructuur aanwezig

* loopbanden

* spinning bikes

* crosstrainers

* krachttoestellen

* dumbbells

* …

Cardiotraining

Voordelen van cardiotraining:

longcapaciteit neemt toe
hartconditie verbetert
bloeddruk daalt
cholesterol verminderd
vetverbranding

Daarnaast hebben we echter ook een ruim aanbod voor de gevorderde athleet. Onze infrastructuur voorziet bodybuilders, powerlifters, gewichtheffers en strongman van de nodige tools om hun sport te bevorderen. Dit betreft een zeer indrukwekkende verzameling aan toestellen

* prime

* watson gym

* hammer strength

* ipf-gekeurde racks, weights en barbells

* racks & cages

* racks & cages

 

Bij cardiotraining train je lang op een lage belasting. Dit is een zeer efficiente manier voor vetverbranding, maar ook om de algemene uithouding van het lichaam te bevorderen is dit een uitstekend hulpmiddel. Zeker voor de (top)sporter kan dit in combinatie met interval- en krachttraining belangrijk zijn om hun algemene prestatie te verbeteren.

Figuurtraining

Voordelen van figuurtraining:

betere slaap
betere uithouding en kracht
betere vetverbranding
Stijgend zelfvertrouwen

Deze training ligt zeer dicht bij krachttraining en wordt in veel gevallen als dusdanig gezien, maar graag benadrukken we zijn voordelen voor vrouwen. Via spierversterkende oefeningen met vrije gewichten, lichaamsgewicht of krachttoestellen creƫert men een mooier figuur, dat niet noodzakelijk te gespierd wordt. Bij figuurtraining kan men zich perfect focussen op die bepaalde probleem gebieden en zo kiest u dus waar de nadruk te leggen.

Krachttraining

Voordelen van krachttraining:

spiermassa neemt toe
je wordt sterker
verminderde kans op hartfalen
minder kans op diabetes type 2

Krachttraining ligt een beetje in dezelfde lijn als figuurtraining met het enige verschil dat je hier nog meer focus gaat leggen op het opbouwen van spiermassa en kracht. Krachttraining bij ons kan op alle niveaus, zowel voor beginners als gevorderden is er een ruim assortiment aan gewichten en toestellen. Met meer spierweefsel gaat uw stofwisseling (metabolisme) omhoog.